Balkongrenovering Malmö

Din kompletta balkongentreprenör - Helsingborgs Fasad & Kakel

 

Balkongrenovering i Malmö är en nödvändig åtgärd för att bevara och förbättra bostadsfastigheters kvalitet och långsiktiga värde. Malmös kustnära klimat och väderförhållanden kan över tiden orsaka slitage på balkonger, vilket gör renoveringar till en avgörande process. För fastighetsägare och hyresgäster är en renoverad balkong inte bara estetiskt tilltalande utan också funktionellt fördelaktig.

En omfattande balkongrenovering involverar reparation av betongskador och korrosionsskydd för balkongräcken samt andra metallföremål på balkongen. Att snabbt åtgärda skador förlänger inte bara balkongens livslängd utan minskar även behovet av framtida reparationer.

Balkongrenovering Malmö höjer kvaliteten 

Genom att investera i balkongrenoveringar i Malmö säkerställer fastighetsägare och hyresgäster inte bara bostadskvalitetens bevarande utan också en långsiktig ekonomisk lönsamhet. 

Helsingborgs Fasad & Kakel ser balkongrenoveringar som en investering för att inte bara bevara bostadskvaliteten utan också säkerställa långsiktig ekonomisk lönsamhet. Vi är stolta över att vara ditt val för balkongrenoveringar i Malmö och strävar efter att återställa balkonger till deras före detta prakt och funktionalitet.

 

Fördelar med att välja oss för balkongrenovering i Malmö

  • Kompletta balkonglösningar - Vi arbetar med allt gällande balkonger – allt från inglasning, lagningsystem till nybyggnad av balkong!
  • Medlemmar i Sveriges Byggindustrier - Vi värnar om god affärssed och kvalitet i byggandet
  • Fasad & Kakael AB innehar full ansvarsförsäkring.
  • Totalentreprenader & Långsiktiga driftåtaganden

 

Kontakt för Balkongrenovering i Malmö

Ring oss: 042-400 50 40

Mejla oss: info@fasadokakel.se
Renovering av balkong i Malmö

Renovering av balkong i Malmö
Vad ingår - balkongrenovering Malmö

När du bestämmer dig för att anlita oss för balkongrenovering i Malmö är det flera delar som ingår i processen. Det är olika steg beroende på vilken typ av balkong du har och vilka problem som behöver lösas.

Vi börjar alltid med en grundlig inspektion för att identifiera eventuella skador eller problemområden som behöver åtgärdas. Det kan inkludera att kontrollera balkongens bärande konstruktion, såsom betong och stålkonstruktioner, för att säkerställa att de är i gott skick.

En annan viktig aspekt av balkongrenovering är vattentäthet. Det är avgörande att säkerställa att balkongen är ordentligt vattentät för att undvika fuktskador och problem med mögel. Detta kan innebära att försegla balkongen med ett vattentätt material eller att installera en dräneringssystem. Utöver detta kan balkongrenovering också innebära att man byter ut eller reparerar balkongens golvbeläggning, räcken eller andra delar som kan ha skadats eller blivit slitna över tiden.Behöver man bygglov för att renovera balkong?

Normalt sätt behöver man inte bygglov för renovering av balkong, men detta bestäms utifrån fall till fall. I regel behövs bygglov när man bygger nytt, gör ändringar som påverkar utseendet. 

 Hur vet jag om balkongen är säker?

Man kan alltid kontakta oss för frågor gällande en balkongbesiktning för att få ett mer bestämt svar. Det man själv kan göra är att försöka undersöka balkongen och runt om efter sprickor eller rost samt kalkbildning. Glöm inte att titta både ovan/under/inuti samt runt om själva balkongen.


 

Offert balkongrenovering Malmö

Genom oss kan ni alltid få svar på era frågor eller en offert för en balkongrenovering oavsett hur stort/litet projektet är. Vi arbetar idag mycket med BRF-er i Malmö mycket tack vare att vi kan agera totalentreprenör. Därmed kan vi ta hand om alla delar som rör era balkonger.  

Mer om Malmö

Balkongrenovering är en viktig process för att säkerställa att balkonger förblir säkra och funktionella under en längre tid. I staden Malmö, där det finns många äldre byggnader, är balkongrenovering ofta nödvändig för att upprätthålla säkerheten och för att förbättra utseendet på fastigheter.

Det som kan skilja sig för vårt arbete när det är äldre byggnader eller till och med K-märkta byggnader är att man behöver förhålla sig ännu mer till fasadens tidigare estetik och bibehålla de äldre fina detaljerna.

Vi är vana att arbete med dessa byggnader så kontakta gärna oss om ni funderar på att genomföra en balkongrenovering i Malmö!

Senast uppdaterad 05 december 2023