Kakel- och klinkerarbeten

ÄR KAKEL KLINKER?

Vad är skillnaden mellan kakel och klinker? Vi är nog många som ställt oss den frågan. En del av oss har hittat svaret medan andra fortfarande söker. Tillhör du den senare nämnda skaran? Lugn, du ska också få veta. Klinkerplattor har tätare sammansättning än kakelplattor. Detta ger en högre hållfasthet och slitstyrka. Klinker tål därför mer än kakel och håller både bättre och längre i såväl frost och kyla som värme. Klinkers finns också både glaserad och oglaserad.

TOTALENTREPRENAD BADRUM

Vi åtar oss alla sorters badrumsprojekt som totalentreprenör, vilket innebär att vi tar hand om renoveringen från början till slut.Vi kan även erbjuda tekniska lösningar anpassade efter kundens önskemål. Efter avslutad entreprenad överlämnas kvalitetsdokument.

TÄTSKIKT I BADRUM

Vi använder enbart godkända tätskiktssystem enligt Byggkeramiksrådets Branschregler. Kakel och klinker är inte täta i sig själv, därför behövs ett tätskiktssystem både på golv och väggar i ett badrum. Tätskiktet ligger bakom kakeln och klinkern för att förhindra fuktskador.

KLINKER GOLV

Klinkergolv går att få i många olika material och oändligt många utföranden. Ett klinkergolv är slitstarkt och tidlöst.

KÖK

Kakel är både hygieniskt, snyggt och lätt att hålla rent i kök. Vi utför all sorts kakling, allt enligt kundens önskemål.

NATURSTEN

Natursten monteras i kakelfix inomhus, den kan även monteras utomhus på fasader. Den ger ett snyggt avbrott och dekoration till väggen.

DEKORTEGEL/INOMHUSTEGEL

Dekortegel är en 15 mm sågad tegel som monteras i kakelfix inomhus. Dekortegel gör sig väldigt bra som ex fondvägg.

MOSAIK

Mosaik är färgade småbitar av glas, sten eller porslin. Mosaik monteras ofta i badrum som ett avbrott till den övriga kakeln eller klinkern för att skapa mer liv.

Senast uppdaterad 25 mars 2022