Fasadrenovering Halmstad

Har fasaden sett sina bättre dagar med missfärgningar, sprickor som börjar klarna upp? Då är det god tid att ta kontakt med oss för en fasadrenovering i Halmstad!
Välkommen till Helsingborgs Fasad & Kakel som är ett komplett byggföretag med fokus på fasader och mycket annat som rör fastigheter. Vi finns här för allt från privatpersoner och fastighetsägare till bostadsrättsföreningar samt andra byggföretag

 

Vill du komma i kontakt med oss? Använd då kontaktuppgifterna eller kontaktformuläret nedan!

Ring oss: 042-400 50 40

Mejla oss: info@fasadokakel.se

 

Fasadrenovering Halmstad

Fasadrenovering HalmstadHur ofta behöver man renovera en fasad?

Hur ofta en fasadrenovering ska ske beror på flera faktorer, till exempel typen av fasad, väderförhållandena och underhållsnivån. T.ex. kräver tegelfasader mindre underhåll än putsade fasader. Det rekommenderas dock i allmänhet att renovera fasader vart 20:e till 30:e år. Detta säkerställer att fasaden förblir i gott skick och inte utgör någon säkerhetsrisk för de boende i byggnaden.

 

Hur länge håller en fasad?

En fasads livslängd beror på flera faktorer, till exempel kvaliteten på de material som används, underhållsnivån och väderförhållandena. Generellt sett kan fasader av högkvalitativa material som tegel och sten hålla i upp till 100 år eller mer. Fasader av mindre hållbara material som gips och stuckatur har dock en kortare livslängd på cirka 20-30 år.Kostnad för fasadrenovering i Halmstad

Kostnaden för fasadrenovering varierar beroende på flera anledningar. När vi ger en offert tar vi hänsyn till exempel byggnadens storlek, typ av fasad och om det finns omfattande skador.
Vilken fasad är bäst?

Svaret på bäst fasad beror mycket på egna preferenser som design och den budget man har. Men även andra förutsättningar som till exempel klimat och fastighetens läge. Därmed kan man gott säga att det finns olika typer av fasader som passar bäst i olika lägen. I Halmstad är tegelfasader ett mycket populärt val på grund av deras hållbarhet och låga underhåll.
Renovering av putsad fasad

Putsade fasad är vanligt förekommande, särskilt i äldre byggnader. Med tiden kan dock dessa fasader skadas på grund av väderförhållanden och om det har varit bristande underhåll. Att renovera en putsad fasad innebär att reparera eventuella sprickor eller skador, rengöra ytan och applicera ett nytt lager puts eller färg. Detta förbättrar inte bara byggnadens utseende utan skyddar den också från ytterligare skador, förebyggger vattenskador/mögel.Renovering av fasader i flerbostadshus

Lägenhetsbyggnader i Halmstad kräver regelbunden fasadrenovering för att garantera säkerheten och komforten för boende. Fasadrenovering för flerbostadshus innebär att reparera eventuella skador på fasaden, förbättra isoleringen för att exempelvis sänka energikostnader, men även till viss mån bulldämpande. Gemensamt och mest synligt är att man även förbättrar byggnadens utseende. Detta ökar fastighetens värde och gör den mer attraktiv för potentiella köpare eller hyresgäster.Fasadrenovering tegelsten

Vi utför även fasadrenovering av Tegelfasader. Dessa förekommer ofta i vårt land på grund av hållbarheten och låga underhåll. Precis som alla andra fasader kan de skadas på grund av väderförhållanden och kräver då underhåll.  Fasadrenovering för tegelfasader innebär att vi reparera eventuella skador på tegelstenarna, förbättra isoleringen och förbättra byggnadens övergripande utseende. Detta säkerställer att fasaden förblir i gott skick under lång tid.

 

Vi kommer gärna förbi er för en inspektion och platsmöte inför er fasadrenovering i Halmstad, hör gärna av er om ni vill boka detta eller har några funderingar!

Renovera fasad i Halmstad

Renovera fasad i Halmstad

Senast uppdaterad 21 mars 2023